İnce barsak mezanteri lenfangiomu

1976

Bursa Üniversitesi

İnce barsak mezanteri lenfangiomları çok nadir görülürler. Jhonson ve Hammer Mayo kliniğinde yaptıkları bir araştırmada bir milyon hastadan yedisinde bu astalığa raslamışlardır. Nemirovskaya 1960- 1970 yılları arasında on adet ince barsak lenfangiomuna rastlanıldığını kaydetmişlerdir. Mezanter lenfangiomları genellikle 1- 5 yaşları arasında görülür. Bu yaş gurubunda insidans % 73 olarak gösterilir. Keller’e göre bu oran % 50-60 arasındadır. Biz kliniğimizde 60 yaşlarında bir kadın hastada bu hastalğı tesbit ettik ve nadir görüldüğü için yayınlanmasnı uygun bulduk.
Lymphangioma of the small intestine mesentery are rarely seen. In Mayo Clinic, Jhonson and Hammer reported the incidens of this disease as 7/million. Nemirovskaya reported 10 cases during 1960-1970. Usually the mesentery lymphangiomas are encountered between 1- 5 years of age. In this age group, the incidence was shown to be %73. According to Keller, this ratio is %50- 60. We encountered this disease in a 60 years oldu woman and wanted to present it, since it is rare in this age group.

İnce barsak, Mezanteri, Lenfangiom, Lymphangioma, Mesentery, Small intestine

Karaca, F. vd. (1976). "İnce barsak mezanteri lenfangiomu". Bursa Tıp Fakültesi Dergisi, 3(1-2), 63-67.