Tek taraflı hematokolpos ile birlikte uterus didelphys

1989

Bursa Üniversitesi

Uterus Didelphys ile birlik te tek taraflı hematokolpos ve aynı tarafta renal agenesis şeklinde ortaya çıkan Müller ve Wolf kanallar mm parsiyel birlikte anomalileri oldukça enderdir. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalında 1988 yılında saptanan ve sağıtılan böyle bir olgu sunulmuş ve literatür gözden geçirilmiştir.
Complete uterin duplication with unilateral hematocolpos and renal agenesis on the same side isa partial combined malformation of Wolfian and Müllerian Ducts. Such kinds of abnormalities are rare conditions. A similar case that we diagnosed and treated in our clinic is presented and the related literature is reviewed.

Tek taraflı hematokolpos, Uterus didelphys, Unilateral hematocolpos, Renal agenesis, Böbrek agenezisi

Daregenli, Ö. (1989). ''Tek taraflı hematokolpos ile birlikte uterus didelphys''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 16(1), 147-149.