Bir alt-sistem olarak Kuzeydoğu Asya ve Kore'lerin birleşme sorunu II

1982

Yazımızın birinci bölümünde, uluslararası sistemin bir alt-sistemini oluşturan Kuzeydoğu Asya'yı ele almış ve bu konu ile uğraşan bilim adamlarının uluslararası sistem konusundaki görüşlerine yer vermiştik. Gene aynı yazımızda uluslararası sistem türlerinden birkaçını ele alarak, Kuzeydoğu Asya'daki ulus-devletlerin ilişkilerindeki davranış türlerini sözü edilen sistem içinde incelemeye çalıştık. Bu çalışmayı yaparken de sistemin özelliklerini sıralayarak somut olaylarla açıklamalar getirdik. Elinizdeki ikinci bölüm birinci yazımızda sözü edilen alt-sistemin odağı Güney ve Kuzey Kore’lerin Birleşme" konusunda yaptıkları çalışmalar ve etkileşimi içermektedir.

Alt-sistem, Kuzeydoğu Asya, Kore'lerin birleşmesi, Kore tarihi, Uluslararası sistem, Kore'nin bölünmesi, III. Kore savaşı

Kar, B. (1982). ''Bir alt-sistem olarak Kuzeydoğu Asya ve Kore'lerin birleşme sorunu II''. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 3(2), 197-210