2009-12-01

Topses, Mehmet Devrim

Bu çalışma, bir alt sistem olarak kabul edilen aile kurumunun destek fonksiyonunun, bireyin elcil davranışına olan etkisini araştırmaktadır. Ölçme aracı, 2007 yılında Ankara, Hacettepe ve Gazi Üniversitelerinde örneklem olarak tesadüfi yollarla seçilen 886 üniversite öğrencisine uygulanmıştır. Ulaşılan bulgular lojistik regresyon ve Spearman sıra farklılıkları yöntemlerine dayalı olarak yorumlanmıştır. Her iki yöntemde, bireyin elcilik davranışının aile destek düzeyi ile olan ilişkisi anlamlı bulunmuştur.
This study investigates to effect of family support on altruistic behaviour of individual. Symptoms commented according to methodts of logistic regression and Spearman correlation. As a result of survey study conducted with 886 student from Hacettepe, Ankara and Gazi universities in Ankara constituting the sample, it has been determined that parental support is a triggering factor on altruistic behaviour of individual.

Modernleşme, Elcilik, Aile, Ebeveyn destek düzeyi, Modernisation, Altruism, Family, Parental support

Topses, M.D. (2009). “Modernleşme sürecinde bireyin elcil davranışlarının aile destek düzeyi ile ilişkisi”. Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi, 10(17), 237-255.