Çocuklarda peptik ülser

1988

Peptik ülser, çocukluk çağında yetişkinlerden daha az görülmekle birlikte yenidoğan dönemide dahil olmak üzere bütün yaş gruplarında görülebilir. Klinik bulgular hastanın yaşına göre değişmektedir. Tanısının gecikmesi halinde kanama ve perforasyon meydana gelebilir. Bu yazıda, kliniğimizde, ülser tanısı koyduğumuz 4 vaka incelendi ve literatür bilgileri gözden geçirildi.
Peptic ulcer is much less common in children than in adults. But it may occurs at any age, including the neonatal. Clinical symptoms changes according to patient age. If the diagnos of peptic ulcer is Iate, may occur bleeding or perforation. At this report we investigated for patients which diagnosed at our clinic and reviewed the literature.

Çocuk, Peptik ülser, Peptic ulcer, Child

Özeke, T. ve Sapan, N. (1988). ''Çocuklarda peptik ülser''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 15(1), 121-126.