Üriner ekstravazasyonun sintigrafiyle görüntülenmesi (Olgu sunusu)

1995-02-08

Renal travma geçiren 4 yaşındaki erkek çocukta gelişen ürinom ve idrar ekstravazasyonu ultrasonografi, ürografi, bilgisayarlı tomografi ile birlikte böbrek sintigrafisi ile eğer irilerek, hastanın kliniği ve operasyon bulguları ile karşılaştırıldı.
A four-year-old boy with renal trauma suspected of urinoma and urine extravasation was investigated by ultrasound, urography, tomography and renal scintigraphy. The results are compared to clinical and surgical findings.

Renal sintigrafi, İdrar ekstravazasyonu, Renal scintigraphy, Urine extravasation

Akbunar, A. T. vd. (1994). "Üriner ekstravazasyonun sintigrafiyle görüntülenmesi (Olgu sunusu)". Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 21(2-3), 187-189.