Bazı Kuzeybatı Anadolu kaolinleri'nin IR-spektrumları

1988

Balıkesir, Çanakkale ve Kütahya illerindeki bazı depozitlerden alınmış Kaolin grubuna ait dört kil örneğinde IR-Spektrumları alınmış ve birbirleri ile karşılaştırı­larak sonuçlar tartışılmıştır. IR-Spektroskopisi metodu, araştırılan Kaolin grubu mi­neraller arasında, 650 - 4000 cm-1 arasındaki sahada çok büyük farklar gösterme­mektedir. Buna rağmen bazı küçük tipik farklar mevcuttur.
Es wurde Infrarotspektren von vier Tonproben, die zuunterschiedlichen · Kaolinlagerstatten von Balıkesir - Çanakkale - und Kütahya - Prouinze gehören, gemessen und die Ergebnisse gegenseitig diskutiert. Die IR - Methode zeigt im Bereich uon 650 bis 4000 cm-ı bei den untersuchten Mineralen der Kaolin-Gruppe keine sehr grossen Unterschiede. Trotzdem es wurde einige kleine typische Unter­ schiede festgestellt.

Kuzeybatı Anadolu kaolinleri, Nordwestanatolischen kaoline

Başkaya, H. S. ve Akın, M. (1988). "Bazı Kuzeybatı Anadolu kaolinleri'nin ır-spektrumları". Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 3(2), 75-79.