İslam hukukunda devletlerarası anlaşmalar (devletler hukukuyla karşılaştırmalı)

1998

İslam, insan haklarının korunması temeline dayalı, güçlüye karşı güçsüzü koruyan, insan onur ve haysiyetini ön plana çıkaran bir dünya barışma çağrıda bulunur. Devletlerarası anlaşmalar ise, sözkonusu barışın ve dış ilişkilerin önemli ve etkin vasıtalarıdır. Müslümanlar, Hz. Peygamber döneminden beri, devletlerarası anlaşmalarla tanışmış ve bu anlaşmaları, hem onlara hem de bütün insanlığa iyilik getirecek şekilde uygulamışlardır. Anlaşmalar, her zaman ve her yerde, özellikle de devletlerarası camianın konularını düzenleyen örgütler ve ittifaklar dönemi olan günümüzde kullanılması mümkün olan bir vasıtadır.

Devletler hukuku, İslam hukuku, İslam, Hz. Peygamber, Ahde vefa

Yalar, M. (1998). "İslam hukukunda devletlerarası anlaşmalar (devletler hukukuyla karşılaştırmalı)". Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 7(7), 409-452.