1983

Kan pıhtısının parçalanma ve eritilme mekanizmasına Fibrinolizis denir. Bu çalışmada adrenalinin fibrinolizis anlamlı olarak arttırdığı saptandı. Aktivasyon mekanizması % 55 beta reseptörleri, % 35 alfa reseptörleri yoluyla kontrol edilmektedir. Reseptör dışı bir sistemle de fibrinolizisin yaklaşık % 10 'u aktive olmaktadır.
The mechanism of the split and lysis of the clotted blood is called "Fibrinolysis" In this study, it was noted that adrenalin had increased the fibrinolysis. Activation mechanism has been controlled 55 % by beta receptors and 35 % by alfa receptors. It was also observed that in a system without receptors, about 10% of fibrinolysis had been activated.

Adrenalin, Fibrinolitik aktivite, Etki mekanizması, Reseptör, Mechanism effect, Fibrinolytic, Adrenaline, Receptor

Özlük, K. (1983). ''Adrenalinin fibrinolitik aktiviteye etkisi ve etki mekanizmasında reseptörlerin rolünün araştırılması''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 10(3), 285-093.