1975

Bursa Üniversitesi

Uzun süreli intermittent pozitif basınçlı ventilasyon sonucu oluşan trakea hasarlarının etiyolojisinde, endotracheal ve trakeostomi tüplerinin, cinsiyetin, steroid tedavisi ,hipotansiyon ve vazokonstriktör ilaçlarının, hava yolu infeksiyonlarının, sterilizasyon maddelerinin kalıntılarının, yetersiz bakımın, yanlış yapIlan trakeostomilerin ve tiroid ameliyatlarının önemi ayrıntılarıyla incelenmiştir.
The importonce of endotracheal and tracheostomy tubes, sex, steroid therapy, hypotension and vasoconstrictive drugs, the airway infections, the residual of sterilizing agents, insufficient care, poorly performed tracheostpmies and tyhroid operations are discussed in detail on the etiol ogy of trache al damage aftec prolonged I.P.P.V therapy.

9.Türk Anesteziyoloji ve Reaminasyon Kongresi (BURSA) ilinde yayınlanmıştır (1973)

Uzun süreli intermittent, pozitif basınç, Ventilasyon sonucu oluşan, Trakea hastalarının nedenleri, Long-term intermittent, Caused by ventilation, Positive pressure

Özyurt, G. (1975). ''Uzun süreli intermittent pozitif basınçlı ventilasyon sonucu oluşan trakea hastalarının nedenleri''. Bursa Tıp Fakültesi Dergisi, 2(3), 151-156.