Yükleniyor...

Süreli Yayın ISSN

Yayınevi

Özet

Çalışmanızda, 11 kronik karaciğer, 13 böbrek ve 14 akciğer hastasında, total T₄, T₃ yüzde retansiyon ve STİ düzeyleri, 20 kişilik kontrol grubu ile karşılaştırmalı olarak araştırılmıştır. Kan protein düzeylerinde azalmalar gözlediğimiz, kronik karaciğer ve böbrek hasta gruplarında total T₄ ve T₃ yüzde retansiyon değerlerinde değişiklikler ortaya çıkabileceğini, kan proteinleri kontrol grubu düzeylerinde olan kronik akciğer hastalarında kontrol grubuna oranla anlamlı değişikliklerin görülmediğini, ancak, tiroidin durumunu (Thyroidal status) daha kusursuz yansıttığı ileri sürülen STİ'nin tüm hasta grublarında kontrol grubu düzeylerinde kaldığını tespit ettik.

Anahtar kelimeler

Kronik hastalıklar, Tiroit, Karaciğer, Böbrek, Akciğerler

Alıntı

Arıman, B. (1978). Kronik karaciğer, böbrek ve akciğer hastalıklarının tiroid fonksiyonları üzerine etkisinin araştırılması. Yayınlanmamış tıpta uzmanlık tezi. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi.