Multifaktöriyel bir hastalık olarak gelişimsel kalça displazisi

2014-05-05

Yıldız, Kadri
Ezirmik, Naci

Gelişimsel Kalça Displazisi, multifaktöriyel bir hastalıktır. Gelişimsel Kalça Displazisine neden olan faktörler genetik, gelişimsel ve çevresel faktörler olmak üzere bir arada değerlendirilmelidir. Ülkemizde önemli bir ortopedik problem olan Gelişimsel Kalça Displazisiyle mücadele etmek için demografik özelliklerinin de incelenmesi gerekmektedir. Bu çalışmada Gelişimsel Kalça Displazisinin demografik özelliklerini incelemek amaçlanmaktadır.
Developmental hip dysplasia is a multifactorial disease. Genetical, developmental and enviromantal factors that result in developmental hip dysplasia must be taken into consideration as whole. As an important orthopaedic problem in our country, demographic features of developmental hip dysplasia must be recognized well. In this study, demographic features of developmental hip dysplasia has been reviewed.

Gelişimsel kalça displazisi, Developmental hip dysplasia, Multifaktöriyel hastalık, Ortopedik hastalık, Multifactorial disease, Orthopaedic disease

Yıldız, K. ve Ezirmik, N. (2014). "Multifaktöriyel bir hastalık olarak gelişimsel kalça displazisi" Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 40(1),41-47.