Teknoloji transferinin uygun olmayan özellikleri üzerine bir değerlendirme

Yükleniyor...

Kurum Yazarları

Süreli Yayın başlığı

Süreli Yayın ISSN

Yayınevi

Özet

Teknoloji transferi sürecinin gelişmekte olan ülkeler üzerinde yaratığı olumsuz etkiler iktisat yazınında daha çok, teknolojinin maliyeti üzerinde yoğunlaşmaktadır. Gerçekten de transfer edilen teknolojinin royalti ve lisans ödemelerini kapsayan doğrudan maliyetleriyle birlikte lisans anlaşmalarıyla üretim ve ihracata getirilen çeşitli sınırlama ve denetimleri içeren dolaylı maliyetleri, gelişmekte olan ülkeler açısından önemli yükler taşımaktadır.

Anahtar kelimeler

Teknoloji transferi, Teknolojinin maliyeti, İktisat yazını, Teknoloji transferinin olumsuz etkileri

Alıntı

Aslanoğlu, M. (1993). "Teknoloji transferinin uygun olmayan özellikleri üzerine bir değerlendirme". Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 14(1-2), 15-22.