İ. Kuçuradi'nin insan hakları görüşü

Süreli Yayın ISSN

Yayınevi

Özet

20. yüzyılda bir yandan en büyük vahşetlere, soykırımlara ve işkencelere maruz kalan insanlık, diğer yandan İnsan Hakları Evrensel Bildirgesini ilan ederek büyük bir başanya da imza attı. Ardından, bu Bildirgede ilan olunan insan haklarının etkin bir şekilde korunması, geliştirilmesi ve ihlallerinin önlenmesi amacıyla yoğun çalışmalara girişildi. Bu alanda çalışan gerek uluslararası, gerek bölgesel, gerekse de ulusal nitelikli pek çok kuruluş kuruldu; genel ve özel nitelikli pek çok yeni belge hazırlandı ve onaylandı. Bir devletin uygar olup olmadığı insan haklarına verdiği önemle ölçülmeye başlandı.

Anahtar kelimeler

İ. Kuçuradi, İnsan hakları, Vahşet, Soykırım, İşkence, Evrensel bildirge, Belge, Ölçülme

Alıntı

Gedik, N. Y. (2003). ''İ. Kuçuradi'nin insan hakları görüşü''. Kaygı. Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Dergisi, 2, 12-19.

Koleksiyonlar