Atatürk'ün kooperatifçilik konusundaki görüşleri

1982

Mülayim, Ziya Gökalp

Konuşmama başlamadan önce, bana "Atatürk'ün kooperatifçilik konusundaki görüşleri" konusunda burada bir konferans verme olanağı yaratan Bursa üniversitesi İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanlığına (Sayın Prof. Dr. Nurhan Akçaylı ya) teşekkürü bir borç bilirim. Bilindiği üzere, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, büyük devlet adamı At türk'ün 100. doğum yılı olan 1981, Atatürk yılı olarak ülkemizde ve birçok yabancı ülkede kutlandı. Bu nedenle, çok yönlü bir düşün ve eylem adamı olan Atatürk'ün muhtelif konulardaki göıüş ve yaptıklan birçok kongre, konferans ve sempozyumlarda incelendi ve incelenmeye devam etmektedir. 125 yıldır kooperatifçilik eğitim ve araştırma ile uğraşan bir bilim adamı olarak ben de, bu konferanspı, Atatürk'ün kooperatifçilikle ilgili dü ünce ve eylemlerini ortaya koyarak kooperatifçilik konusundaki görüşlerini incelerneğe çalışacağım. önce konuya ekonomik sektörler açısından bakmak istiyorum. Bilindiği üzere ekonomide genellikle 3 sektörün varlığı kabul edilmektedir: Devlet sektörü (veya diğer bir deyimle kamu sektörü), özel sektör ve kooperatif sektör.

Bursa Üniversitesi, İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesinde 18 Mayıs 1982 'de verilen konferansın metnidir.

Atatürk, Kooperatifçilik, İktisat, Politika, Özel sektör

Mülayim, Z. G. (1982). ''Atatürk'ün kooperatifçilik konusundaki görüşleri''. Bursa Üniversitesi İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dergisi, 3(1), 231-237.