Malzeme sönümü ve ölçme metodları

Bu makalede sönüm ölçme metodları, çeşitli sönümleme birimlerinin tanımları ve birbirleriyle olan bağıntıları verilmiştir. Ayrıca, malzeme sönümünü ölçmek için hazırlanan bir deney düzeneği sunulmuştur. Bu deney düzeneği ile bir dökme demir numunenin de sönümü ölçülmüştür.
In this essay, the measurement methods of materials damping, the definition of various materials damping unit and their relations are given. And also, an experimental set to measure the materials damping is prepared. The damping values of a cast iron are obtained by means of this set as an example.

Malzeme sönümü, Ölçme metodları, Sönünüm birimleri, Dökme demir, Material damping, Damping units, Measurement methods, Cast iron

Babalık, F. C. ve Saylan, S. (1993). ''Malzeme sönümü ve ölçme metodları''. Uludağ Üniversitesi Mühendislik Dergisi, 4(1), 199-208.