2016 Cilt 9 Sayı 2

Permanent URI for this collection

Browse

Recent Submissions

Now showing 1 - 6 of 6
  • ItemOpen Access
    Bursa'da Vatan Cephesi
    (Uludağ Üniversitesi, 2016-12-18) Tunç, Bilal
    Yurt çapında yaptığı gezi ve konuşmalar kapsamında Başbakan Adnan Menderes, 12 Ekim 1958’de Manisa’daki mitinginde CHP, CMP ve KP’nin DP’ye karşı, yıkıcı çalışmalarından dolayı tüm vatandaşların dâhil olacağı bir Vatan Cephesi’nin kurulacağını ifade etmekteydi. Bursa’daki yerel gazetelere göre, adı geçen tarihten sonra DP’ye büyük katılımlar olmaya başlamıştı. Bilhassa Bursa Ekspres gazetesi, DP’nin Bursa’da çok kuvvetli bir konuma geldiğini yazmaktaydı. Ayrıca 1959’da DP Bursa il ve ilçe teşkilatlarının etkili çalışmaları ve propagandaları ile başta CHP olmak üzere muhalefet partilerinden çok sayıda istifalar olmakta ve Vatan Cephesi’ne binlerce yeni kayıtlar yapılmaktaydı. Özellikle CHP’den önemli isimlerin istifa etmeleri ve Bursa’da söz sahibi kişilerin DP’ye üye olmaları ile katılımlar daha da çoğalmıştır. Aynı zamanda DP’nin çalışmalarından memnun olmayarak CHP’ye geçenler de vardı. Bu nedenle her iki parti arasında büyük sorunlar oluşmaktaydı. Bu kapsamda bu çalışmada Vatan Cephesi’nin Bursa’daki durumu, Vatan Cephesi’ne katılımlarla ilgili olarak Adnan Menderes’e gönderilen telgraflar göz önünde bulundurularak başta Başbakanlık Cumhuriyet Arşivleri’nden edindiğimiz belgeler olmak üzere Bursa’da yayınlanan gazetelerden Bursa Ekspres, Yeni Ant, Hâkimiyet Milletindir ve Ekspres Akşam Postası’ndan istifade edilerek detaylı olarak incelenmiştir.
  • ItemOpen Access
    The representation of 2015 Ankara bombings in Canadian media
    (Uludağ Üniversitesi, 2016-12-04) Toker, Huriye; Rae, Taylor
    This article is a qualitative and quantitative analysis of a Canadian’s perspective on the Ankara bombings that took place in Turkey on October 10, 2015. Canadian media is analyzed in order to determine how it shapes the Canadian’s frame of reference. To ensure that the vast majority of the Canadian people are included in the study two newspapers and one radio/television company is included in the study.
  • ItemOpen Access
    Örgütsel iletişim ve motivasyon ilişkisi: Bir uygulama
    (Uludağ Üniversitesi, 2016-12-13) Timuroğlu, M. Kürşad; Balkaya, Ensar
    Bu çalışmanın temel amacı örgütsel iletişim ile motivasyon arasındaki ilişkiyi belirlemektir. Bu çalışma iki ana bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm örgüt, örgütsel iletişim ve motivasyon kavramlarının açıklandığı kuramsal çerçeveden oluşmaktadır. İkinci kısım ise araştırmadan oluşmaktadır. Çalışmanın 257 hemşire üzerinde gerçekleştirilen uygulama bölümünün sonucu, örgütsel iletişim ile iş motivasyonu arasında doğru yönlü bir ilişki olduğunu ortaya koymaktadır. Sonuç olarak, etkili bir örgütsel iletişime sahip örgütlerin çalışanları daha iyi motive ettiği ve motive olan çalışanlarında hem iş hayatında hem de genel hayatta daha memnun ve başarılı olduğu görülecektir.
  • ItemOpen Access
    The faith basics in Tibetan Buddhism and beyond the death
    (Uludağ Üniversitesi, 2016) Güç, Ahmet; Sharafullina, Aliya; Uludağ Üniversitesi/İlahiyat Fakültesi/Dinler Tarihi Anabilim Dalı.; Uludağ Üniversitesi/Sosyal Bilimler Enstitüsü/Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı/Dinler Tarihi Bilim Dalı.
    Tibetliler, şeytanlara, ruhlara, cadılara inanmaya büyük önem verirler. Dünyada belki de en geniş ve en büyük panteon Lamaizm’de bulunmaktadır. Tibet’te tabiatın bütün güçleri tanrılaştırılmıştır. Tibet’te türbe, kutsal emanet ve kalıntıları ziyaret etmek çok yaygındır. Ülke, sayısız kutsal yerler, ünlü reenkarne lamalar ve tabiatüstü varlıkların kalıntılarıyla, kutsallaştırılmış ağaçlarla doludur. Tibet Budizm’i öğretisinde ölüm merkezde yer almakta ve ölüm hayattan daha önemli sayılmaktadır.
  • ItemOpen Access
    Ekonomik karşılıklı bağımlılık kapsamında AB-Çin ilişkileri
    (Uludağ Üniversitesi, 2016-12-19) Alagöz, Emine Akçadağ
    Bu çalışma, AB ve Çin arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri Keohane ve Nye tarafından formüle edilen karşılıklı bağımlılık teorisi çerçevesinde irdeleme amacı taşımaktadır. Farklı ekonomik parametreler aracılığıyla bu iki önemli güç arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin mevcut durumu analiz edilerek, karşılıklı bağımlılığın asimetrik niteliği ortaya konulacaktır. Karşılıklı bağımlılıktaki asimetrilerin bir güç unsuru olduğu varsayımından hareketle, bu asimetrik karşılıklı bağımlılığın AB ile Çin arasındaki güç ilişkisine etkisi tartışılacaktır.
  • ItemOpen Access
    Turkey’s foreign dependence on energy and wind power as an alternative energy resource
    (Uludağ Üniversitesi, 2016-12-22) Arslan, Ferhat
    Negative impacts of fossil fuels on the environment and the search for energy alternatives to petroleum spurred many countries to turn to renewable energy resources. At present, these energy resources, including wind power, are preferred around the world because they are both clean and renewable. Turkey is a country dependent on foreign energy. Although it is not rich in fossil fuels, Turkey is dependent mainly because such resources are not favored owing to the nation’s high potential for wind power. Nevertheless, wind power holds a very low share in the country's energy production. Cost, technical concerns, public opposition and environmental problems are the causes of this low share. The objective of the present study is to give details of the problem of Turkey’s energy foreign dependence and determine the wind energy potential in Turkey. In the present study, the goal is to describe the country's potential for clean, local wind power and to propose recommendations for the policy-makers.