E n de fokal eğriler ve fokal yüzeylerin bir karakterizasyonu

Loading...
Thumbnail Image

Date

2008-03-31

Authors

Özdemir, Burcum

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu çalışmanın amacı E n deki fokal eğriler ve yüzeylerin bir sınıflandırmasını vermektir. Bu tez dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm giriş bölümüdür. İkinci bölümde temel tanım ve kavramlar tanıtılmıştır. Üçüncü ve dördüncü bölüm orijinal sonuçlar içermektedir. Üçüncü bölümde E n deki fokal eğriler ve bunların bir karakterizasyonu verilmiştir. Son bölümde E 3 fokal yüzeyler ve bunların bir karakterizasyonu ele alınmıştır.
The object of this thesis is to give a classification of focal curves and surfaces in E n. This thesis has four chapters.The chapter I is an introduction. The chapter II consists of some basic definitions which we will used in other chapters. The chapter III and Chapter IV contain original work. In chapter III we have considered the focal curves in E n . In the final chapter the focal surfaces has been studied in E 3.

Description

Keywords

Matematik, Mathematics

Citation

Özdemir, B. (2008). E n de fokal eğriler ve fokal yüzeylerin bir karakterizasyonu. Yayınlanmamış doktora tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.