Yerel halkın yavaş şehir hareketine ilişkin algıları: Akyaka Köyü

Loading...
Thumbnail Image

Date

2019-08-01

Authors

Levent, Fatma

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Bursa Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu tez çalışmasında, yavaş şehir hareketinin ortaya çıkışı, felsefesi, üyelik süreci, kriterleri incelenerek kavramsal bir çerçeve oluşturulmaya çalışılmıştır. Kavramsal çerçeve ışığında harekete üye olan dünyadan örnekler gösterilmiş ve araştırmanın örnek olarak aldığı yavaş şehir Akyaka’nın tarihi, çevresel, kültürel, sosyal yapısı incelenmiştir. Yürütülen araştırmada alanda yapılan “sohbet tarzı görüşmeler” ve “gözlem” kullanılırken ayrıca ikincil veri olarak yerel gazeteler ve dergiler “doküman incelemesi”ne tabi tutulmuştur. Örnek üzerinden edinilen bulgular sonuç bölümünde detaylı bir şekilde tartışılmıştır.
In this study, tried to create conceptual framework by researching the apperence of the slow city movement, philosophy, membership process, criteria. Accordingly of the conceptual framework, examples from the world, the historical, environmental, economic and social structure of the slow city Akyaka is examined. In the research, using method of observation and face to face interviews, as a second data, local newspaper and local magazines are gathered, as well. In conclusion section, stemming from evidences of the sample case ares discussed profoundly.

Description

Keywords

Yavaş şehir, Cittaslow, Yavaş hareketi, Akyaka, Yerel halk, Slow movement, Local people

Citation

Levent, F. (2019). Yerel halkın yavaş şehir hareketine ilişkin algıları: Akyaka Köyü. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Bursa Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.