Yayın:
My experience and observations in philosophy as an "unrelated person before"

Küçük Resim

Tarih

Akademik Birimler

Kurum Yazarları

Bayer, Tuncay

Yazarlar

Danışman

Dil

Türü

Yayıncı:

Uludağ Üniversitesi

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Özet

The aim of this study is to share with the readers my impressions which I obtained during the philosophical conference I attended as person who is not interested professionally with philosophy. The writing in which I want to put forth how the philosophical reflection differs from daily thinking, there is also made an inquiry about the origin of language as a means of communication. In this context, there is an attempt to illuminate the relation between language and thinking.
Bu çalışmanın amacı, profesyonel anlamda felsefeyle ilgilenmeyen biri olarak katıldığım felsefe konferanslarından edinmiş olduğum izlenimleri okuyucuyla paylaşmaktır. Felsefi düşünümün gündelik düşünümden nasıl farklılaştığını ortaya koymak istediğim bu yazıda ayrıca bir iletişim aracı olarak dilin kökenine ilişkin bir inceleme yapılmıştır. Bu bağlamda dil ile düşünme arasındaki ilişki aydınlatılmaya çalışılmıştır.

Açıklama

Kaynak:

Anahtar Kelimeler:

Konusu

Philosophy, Language, Origin of language, Communication, Felsefe, Dil, Dilin kökeni, İletişim

Alıntı

Bayer, T. (2008). “My experience and observations in philosophy as an "unrelated person before"”. Kaygı. Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Dergisi, 10, 127-131.

Koleksiyonlar

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By

0

Views

14

Downloads