Uluslararası Anadolu İmam Hatip Liselerinde eğitim

Loading...
Thumbnail Image

Date

2020-02-20

Authors

Doğan, Esra

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Bursa Uludağ Üniversitesi

Abstract

Tarihi olarak baktığımızda İmam-Hatip Liselerinin en köklü eğitim kurumlarından biri olduğunu söyleyebiliriz. Eğitimde modernleşme ile İmam Hatip Liseleri dönemin koşullarına göre kendini yenilemiş bir eğitim kurumudur. Bu eğitim kurumunun birçok çeşidinin olduğu bilinir bunlardan en sonuncusu Uluslararası Anadolu İmam Hatip Liseleridir. Ülkemizdeki bu kurumlara 82 farklı ülkeden öğrenci kaydı yapılmakta ve sayıları da hızla artmaktadır. Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığının ortak bir projesi olan Uluslararası Anadolu İmam Hatip Liseleri dünya genelinde çok fazla tercih edilmektedir. Bu çalışmamızda kurumların açılış amaçları, ders içerikleri, öğrencilere sağlanan yeme ve barınma bursları, fiziksel şartları gibi konularını açıklayabilmek için okullara ziyaretler gerçekleştirip yerinde gözlemler yaptık. Ziyaretlerimiz sırasında okulların en önemli paydaşlarından idareci ve kurucuları ile mülakatlar gerçekleştirdik. Çalışmamızda mülakat, doküman analizi ve gözlem yoluyla yapılan yöntemler kullandık.
We can say, considered historically,International Anatolian Imam Hatip High Schools are one of the most rooted educational institutions.With modernization in education,these schools have been the educational institutions which have renewed themselves according to the conditions of the term.It is known that there are many types of these educational institutions.The last one of them are International Anatolian Imam Hatip High Schools.Students from 82 different countries are enrolled in these institutions in our country and the number of these students is steadily increasing day by day.In Turkey these educational schools which are the joint project of the Ministry of National Education and General Directorate of Religious Affairs have been preferred worldwide.In this study we did on-site research to explain opening purposes of these institutions ,lesson contents,food and accommodation scholarships provided to students and physical contitions...During our visits we have conducted interviews with the managers and founders one of the most important stake holders of schools.We have used methods which have been done via interview, document analysis and observations in our study.

Description

Keywords

Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi, Din, Eğitim, International Anatolian Imam Hatip High Schools, Religious, Education

Citation

Doğan, E. (2020). Uluslararası Anadolu İmam Hatip Liselerinde eğitim. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Bursa Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.