Kuruluşundan Osmanlılara kadar medreseler

Loading...
Thumbnail Image

Date

1987

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Eğitim öğretimin bir milletin hayatında oynadığı önemli rol bilinen bir husus­tur. Bu konuya gereği gibi eğilen toplumlar, tarih sahnesinde köklü devletler kur­ muşlar ve diğerlerine hükümran olmuşlardır. Bu gerçeği iyi bir şekilde kavrayan Türkler, Selçuklular döneminde "medrese” denilen eğitim-öğretim kurumlan tesis etmişler ve onların takipçileri olup devraldıkları mirası mükemmel bir biçimde değerlendiren OsmanlIlar ise, bu alanda daha da ileri giderek sonuçta bir cihan im­ paratorluğu kurmayı başarmışlardı. İşte bu çalışmada, genel olarak kuruluşundan OsmanlIlara kadar medreselerin tarihi gelişimine yer verilmiştir.
It is obviously known that education and training are very important in existence of a nation. Turks realizing this fact in advance established the madrasa in the Seljuk reign. And the Ottomans who were the folloıvers of the Seljukians have been very successful on that. Einally, they created one of the biggest empire in the world. So in this article, the historical developments of the madrasa from its establishment to the first days o f the Ottomans will be handled in general

Description

Keywords

Osmanlı medreseleri, The madrasa of ottomans

Citation

Hızlı, M. (1987). "Kuruluşundan Osmanlılara kadar medreseler". Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 2(2), 273-281.