Bloklu yüzey üzerinde ayrılmış akışın incelenmesi

Loading...
Thumbnail Image

Date

2012-11-09

Authors

Yemenici, Onur
Fıratoğlu, Z. Abidin

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu çalışmada; düz ve bloklu yüzeyler üzerinde ayrılmış akış deneysel olarak incelenmiştir. Hız ve türbülans yoğunlukları ölçümleri sabit sıcaklıklı bir kızgın tel anemometresi ile yapılırken statik basınç ölçümleri bir mikro manometre ile yapılmıştır. İlk bloktan önceki yüzeyde, ilk bloğun üstünde, bloklar arasında ve son bloğun arkasındaki yüzeyde ayrılma ve yeniden birleşmeler oluşmuş ve blokların varlığı türbülans yoğunluğunu önemli derecede arttırmıştır.
In this study, the separated flow over flat and blocked surfaces was investigated experimentally. Velocity and turbulence intensity measurements were carried out by a constanttemperature hot wire anemometer and static pressure measurements by a micro-manometer. The flow separations and reattachments were occurred before the first block, on the first block, between blocks and after the last block, and the presence of the blocks significantly increased the turbulent intensity.

Description

Keywords

Bloklu yüzey, Ayrılmış akış, Türbülans yoğunluğu, Blocked surface, Separated flow, Turbulent intensity

Citation

Yemenici, O. ve Fıratoğlu, Z. A.. (2013). "Bloklu yüzey üzerinde ayrılmış akışın incelenmesi". Uludağ Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dergisi, 18(1), 27-33.