Düz ve eşyönsüz plakaların eğilme rijitliklerinin sonlu elemanlar yöntemi ile analizi

Loading...
Thumbnail Image

Date

2008

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu çalışmada, saç plakalarda kullanılan değişik profil şekillerinin plakanın rijitliğini hangi oranlarda arttırabileceği araştırılmıştır. Günümüzde her alanda artan “konstrüksiyonun daha hafif olması” isteklerini karşılamada farklı profiller kullanılarak eşit kütlede-daha rijit plakalar elde etme işlemi ön plana çıkmaktadır. Aynı malzemeden yapılan ancak daha hafif olabilen plakalar otomotivden yapı sektörüne kadar genel istektir. Bu alanlardaki tasarımlara yardımcı olabilecek sonuçlar bilgisayar destekli analiz programı ile elde edilmiş ve karşılaştırmalı tablolar oluşturulmuştur.
In this study, different profile shapes used on iron sheet, that in which degree increase sheet’s strength is investigated. Nowadays, for increment sheet’s strength by using different profiles is expressed, in order to provide demand of “lightweight constructions going up in all area”. It is a general demand for the sheets, from automobile to structure industry, that constructed by the same but lighter designed materials. The designs related with this subject are obtained by computer aided analyze programmes and comparative charts were presented.

Description

Keywords

Eğilme, Rijitlik, Plaka, Profil etkisi, Bending, Rigidity, Corrugated plates

Citation

Çapacı, Z. ve Çavdar, K. (2008). "Düz ve eşyönsüz plakaların eğilme rijitliklerinin sonlu elemanlar yöntemi ile analizi". Uludağ Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dergisi, 13(2), 45-51.