Publication:
Deniz suyundan tatlı su eldesinin teknik ve ekonomik analizi

dc.contributor.buuauthorCan, Muhiddin
dc.contributor.buuauthorEtemoğlu, Akın B.
dc.contributor.buuauthorAvcı, Atakan
dc.contributor.departmentMühendislik Mimarlık Fakültesi
dc.contributor.departmentMakine Mühendisliği Bölümü
dc.date.accessioned2020-07-05T19:14:14Z
dc.date.available2020-07-05T19:14:14Z
dc.date.issued2002
dc.description.abstractNüfus artışı, sanayileşme ve etkin tarım faaliyetlerinin, dünyanın kısıtlı yeraltı ve yerüstü kaynaklarını tükettiği ve çevre sorunlarını arttırdığı bir gerçektir. Sanayileşme ve gelişme hamlelerine paralel olarak ülkemizde de kaynak tüketimi hızla artmaktadır. Dünyada ve ülkemizde su kaynaklarının giderek tükenmesi ve mevcut su kaynaklarının kullanılamayacak duruma gelmesi, su temini konusunu ön plana çıkarmaktadır. Özellikle, su gibi doğal bir kaynağın geriye dönülemeyecek bir şekilde tüketilmesine engel olmak için bekleyecek zamanın olmaması, insanoğlunu bu kaynakları koruyacak ve kurtaracak teknolojileri kullanmaya ve geliştirmeye mecbur kılmaktadır. Bu çalışmada, deniz suyunun tuzunun giderilerek, içme ve kullanım suyu eldesi amacıyla kullanılan yöntemler teknik ve ekonomik olarak incelenmiştir.
dc.description.abstractSignificant increase in population, industrialization and some agricultural activities are using up limited resources of the world. It is obvious that, the increase of consumption is mainly caused by environmental problems. Turkey is a newly industrialized and developing country, so consumption of resources is also increasing in our country everyday. Therefore, we have to use and develop some technologies that can save and protect these limited resources. Especially, water which is one of the most important needs of human being, should be protected and unconsciously usage of water should be avoided. In this paper, acknowledgement is given on widely used methods of desalination, and evaluation of economic and technical feasibility of these methods is made.
dc.identifier.citationCan, M. vd. (2002). "Deniz suyundan tatlı su eldesinin teknik ve ekonomik analizi". Uludağ Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dergisi, 7(1), 147-160.
dc.identifier.endpage160
dc.identifier.issn2148-4147
dc.identifier.issue1
dc.identifier.startpage147
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/202903
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/11649
dc.identifier.volume7
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.journalUludağ Üniversitesi Mühendislik Dergisi / Uludağ University Journal of The Faculty of Engineering
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectTuz giderme
dc.subjectTers ozmoz
dc.subjectElektrodiyaliz
dc.subjectİyon değişimi
dc.subjectEkonomik analiz
dc.subjectDesalination
dc.subjectReverse osmosis
dc.subjectElectrodialysis
dc.subjectEconomical analysis
dc.titleDeniz suyundan tatlı su eldesinin teknik ve ekonomik analizi
dc.title.alternativeTechnical and economical analysis of desalination processes
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentMühendislik Mimarlık Fakültesi/Makine Mühendisliği Bölümü

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Thumbnail Image
Name:
7_1_15.pdf
Size:
753.55 KB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
license.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: