2013 Cilt 32 Sayı 1
Bu koleksiyon için kalıcı URI
Gözat
Konu "Advanced oxidation technology" bazında 2013 Cilt 32 Sayı 1 gözat
Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
Sayfa başına sonuç
Sıralama Seçenekleri
Öge Açık Erişim Tavuk karkas ve işlenmiş ürünlerinin dekontaminasyonunda güncel yaklaşımlar(Uludağ Üniversitesi, 2013-10-30) Şen, Mehmet Kurtuluş Cem; Uludağ Üniversitesi/Veteriner Fakültesi.Günümüzde modern kanatlı kesimhanelerinin varlığına ve bu işletmelerde uygulanan yüksek hijyen ve sanitasyon önlemlerine rağmen tavuk etine bağlı infeksiyonlar ve toksikasyonlar hala en önemli halk sağlığı problemlerinin başında gelmektedir. Tavuk eti ve işlenmiş ürünlerinin dekontaminasyonu konusunda farklı uygulamalar bulunmaktadır. Bu makalede kimyasal, fiziksel dekontaminasyon metotları ile bu metotların farklı kombinasyonlarını içeren yöntemler güncel bilgiler ışığında derlenmiştir.