2021-03-252021-03-251998Soyutemiz, G. E. ve Temelli, S. (1998). “Kanatlılarda salmonella kontaminasyonu ve önlenmesinde alınacak tedbirler”. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 17(1-2-3), 167-174.1301-3173http://hdl.handle.net/11452/18349Bu makale, riskli gıdalar arasında yer alan kanatlı etlerinde gıda zehirlenmelerine neden olabilen Salmonella kontaminasyonu ve önlenmesinde alınabilecek tedbirleri kapsamaktadır.This review cavers the Salmonella contamination and precautions against the contamination in poultry meat, one of the risky foods causing food poisoning.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessKanatlı hayvan etiSalmonella kontaminasyonuGıdaGıda zehirlenmeleriPoultry meatSalmonella contaminationFoodFood poisoningKanatlılarda salmonella kontaminasyonu ve önlenmesinde alınacak tedbirlerSalmonella contamination in poultry and precautions taken against the contaminationArticle167174171-2-3