2020-10-022020-10-022002-08-28Temelli, S. (2002). "Gıda zehirlenmesine neden olan e.coli o157:h7 ve önem". Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 21 (1-2-3), 133-138.1301-3173https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/144572http://hdl.handle.net/11452/13105Bu makalede, son yıllarda özellikle gelişmiş ülkelerde gıda zehirlenmelerine sebep olması nedeniyle önem taşıyan E.coli O157:H7’nin gelişim ve canlılığını etkileyen faktörler, enfeksiyon kaynakları ve salgınlar ile enfeksiyonun kontrolü ve önleme yolları konularında bilgiler derlenerek sunulmuştur.In the present paper, E.coli O157:H7 which is an important food poisoning bacteria notably in developed countries was reviewed. In this context, factors influencing its viability and survival, infection sources and outbreaks, control of infection and prevention techniques were described.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessE.coli O157:H7CanlılıkSurvivalSourceOutbreakPreventionKaynakSalgınÖnlemeGıda zehirlenmesine neden olan e.coli o157:h7 ve önemFood poisoning agent e.coli o157:h7 and its importanceArticle133138211-2-3