Ahmedov, Hayrettin2021-02-172021-02-172001Ahmedov, H. (2001). "Bal arısı ve tozlaşma (polinasyon). Uludağ Arıcılık Dergisi, 1(2), 13-13.2687-5594-http://hdl.handle.net/11452/16391Dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde bilim adamlarının yıllardan beri yaptıkları araştır­malar göstermiştir ki, bal arılarının tozlaşma dolayısıyla sebze ve meyve üretimine katkısı büyüktür. Çeşitli gelişmiş ülkelerde çiftçiler ilaç kullanmaksızın yüksek verimde ürün elde etmek için bal artlarına ihtiyaç duymaktalar, bunun için de ya arıcılarla anlaşıp onların kovanlarını para karşılığı kiralamaktalar, ya da elde ettikleri ürünlerden arıcılara pay ver­mektedirler. Örneğin Amerika Birleşik Dev­letleri' nde arılı kovan 30-50 dolara kiralan­makta ya da üründen arıcıya %10 pay veril­mektedir.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessBal arısıTozlaşmaTozlaşma katsayısıBal arısı ve tozlaşma (polinasyon)Article131312