Koluman, Ahmet2020-11-102020-11-102009-06-15Koluman, A. (2009). "Dinler ve gıda ilkelden semaviye". Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 28(1), 25-32.1301-3173https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/144444http://hdl.handle.net/11452/13783Din, bireyin davranışlarını düzenlemede, toplumsal ahlak kuralları ile birlikte göz önüne alınan faktörlerden biridir. Yaşayış biçimini etkileyen dinler, bireyin beslenme şekline de düzenlemeler getirmiş ve bu düzenlemeler etkinliğini korumuştur. Küreselleşme ile dini uygulamalar hem ticari, hem toplumsal hem de siyasi yönden önem kazanmıştır. Türkiye kendi içinde değişik inanış sistemlerine ait uygulamaları barındıran bir ülke olarak Avrupa Birliği bünyesinde yer almaya hazırlanmaktadır. Avrupa Birliği içerisinde gıda hijyeni ve toplumsal beslenme kavramları açısından dinler tarafından yasaklanan gıdaların ve dini uygulamaların bilinmesi önem göstermektedir.Religion together with social ethical rules affects arrangement of individual. Religion not only imposes life style of society but also regulates eating habbits permanently. Globalization underlines the importance of religious applications in commercial, social and political areas. Turkey, with her different religious views, is preparing to attend European Union. With respect to food hygiene and social eating habbits religious concerns in food selection is importanttrinfo:eu-repo/semantics/openAccessGıdaFoodDinUygulamaYasakReligionApplicationProhibitionsDinler ve gıda ilkelden semaviyeFood and religion from primitive to celestialArticle2532281