2021-01-202021-01-201995Sivritepe, H.Ö. (1995). “The effect of storage environment on seed longevity”. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 11(1), 207-215.2651-4044http://hdl.handle.net/11452/15309Seed moisture content, temperature, length of storage and atmospheric gases are the main factors affecting loss of seed viability and the induction of genetic damage during long-term storage of seeds. Although seeds are evaluated in three categories in terms of their storage behaviour, long-term storage is normally the preferred method of genetic conservation for orthodox seeds. Therefore, this review concerns the effect of storage environment on longevity of orthodox seeds.Tohum nem kapsamı, sıcaklık, depolama süresinin uzunluğu ve atmosfer gazları, tohumların uzun süreli depolanmasında canlılık kaybını ve genetik bozulmanın teşvik edilmesini etkileyen başlıca faktörlerdir. Depolama tavırları ile ilişkili olarak tohumlar üç kategoride değerlendirilmelerine rağmen, uzun süreli depolama normal olarak orthodox tohumların genetik muhafazasında tercih edilen yöntemdir. Bu nedenle, bu inceleme depolama ortamının orthodox tohumların ömrü üzerine etkisi ile ilgilidir.eninfo:eu-repo/semantics/openAccessStorage environmentSeed longevityGenetic conservationDepolama ortamıTohum ömrüGenetik muhafazaThe effect of storage environment on seed longevityTohum ömrü üzerine depolama ortamının etkisiArticle207215111