2023-03-302023-03-301995Sonal, S. (1995). "Türkiye'de tüketilen ithal uskumru balıklarında cıva ile kirlenme". Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 14(1-2-3), 85-88.http://hdl.handle.net/11452/32017İskandinav ülkelerinden itlhal edilen uskumru balıklarında (n = 77) total civa kirliliği araştırıldı. Balık etindeki ortalama civa derişimi 0.236 ± 0.0205 ppm olarak saptandı. En fazla kirlilik düzeyi 0.100-0.500 ppm limitleri arasında (% 64.93) bulundu.Total mercurial residue levels were determined in imported mackerels from Scandinavian Countries. The mean mercury residue level was found as 0.236 ± 0.0205 ppm. The highest residue concentrations were between 0.100-0.500 ppm (64.93 %).trinfo:eu-repo/semantics/openAccessResidueMercuryImported mackerelsTürkiyeİthal uskumru balıklarıCivaTürkiye'de tüketilen ithal uskumru balıklarında cıva ile kirlenmeResearch of the residue levels of mercury in imported mackerels consumed in TürkiyeArticle8588141-2-3