Taşçı, Fulya2020-12-012020-12-012012-06-28Taşçı, F. (2012). "Eşek sütünün özellikleri ve gıda alerjilerinde kullanımı". Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 30(2), 39-44.1301-3173https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/144379http://hdl.handle.net/11452/14260Süt özellikle yaşamımızın ilk evresinde en yaygın tüketilen gıdalardan biridir. Sonraki evreler esnasında, süt ve süt ürünleri insan beslenmesi için önemini sürdürmektedir. Ancak, sütün aynı zamanda alerjenik olduğu da bilinmektedir. Bu derlemede, eşek sütü ile diğer türlere ait sütlerin bileşimi ve karşılaştırılması, gıda alerjilerine etkileri değerlendirilmiştir.Milk is one of the most widely consumed foods, especially during the earliest stages of our life. During later stages, both milk and milk-derived dairy products remain important for human nutrition. However, milk is also well known for being allergenic. In this review, comparisons and composition of ass and other species milk, and their effects in food allergies were evaluated.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessEşek sütüAss’s milkEşek sütü özellikleriGıda alerjileriAss's milk characteristicsFood allergiesEşek sütünün özellikleri ve gıda alerjilerinde kullanımıLaboratory accreditation of methods used in food microbiologyArticle3944302