2020-10-282020-10-282005-05-04Oruç, H. H. ve Sonal, S. (2005). "Determination of oxytetracycline, penicillin G and sulphadimidine residues in cow milks in Bursa". Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 24(1-2-3-4), 11-13.1301-3173https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/144483http://hdl.handle.net/11452/13621Oxytetracycline, penicillin G (benzylpenicillin) and sulphadimidine levels were analysed by highperformance liquid chromatography (HPLC) methods in 25 raw cow milk samples, which were collected from plain and mountain villages during March-April 2003 in Bursa province. None of the antibacterials were detected in the milk samples suggesting that the milk samples are not a risk for consumer health.Oksitetrasiklin, penisillin G (benzilpenisillin) ve sulfadimidinin düzeyleri, 25 çiğ inek sütünde, yüksek performanslı likid kromatoğrafi (HPLC) ile ölçüldü. Numuneler, 2003 yılı Mart ve Nisan aylarında Bursa’nın ova ve dağ köylerinden toplandı. Numunelerin hiçbirinde bu antibakteriyeller tespit edilemedi ve bu numunelerin tüketici sağlığı açısından bir risk oluşturmadığı kanısına varıldı.eninfo:eu-repo/semantics/openAccessOxytetracyclineOksitetrasiklinPenicillin GSulphadimidinePenisillin G ve sulfadimidininİnek sütüCow milkDetermination of oxytetracycline, penicillin G and sulphadimidine residues in cow milks in BursaBursa’daki inek sütlerinde oksitetrasiklin, penisillin G ve sulfadimidin kalıntılarının belirlenmesiArticle1113241-2-3-4