Hacıoğlu, NecdetTaşkın, Engin2020-02-032020-02-031991Taşkın, E. (1991). Konaklama sektöründeki yiyecek-içecek işletmelerinin optimum maliyet ve karlılık analizi. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.http://hdl.handle.net/11452/7632Tez iki teori ve "bir uygulama olmak üzere üç bölüm den oluşmaktadır. Birinci bölümde; genel olarak yiyecek-içecek işletmelerinin türleri, yiyecek işletmelerinin konaklama sektöründeki yeri, organizasyon yapısı, servis personeli ve görev tanımlarına değinilmiş ve servis usulleri hakkında bilgi verilmiştir. İkinci bölümde; menü planlaması optimum maliyet-kârlılık analizi adı altında yiyecek maliyet sistemleri, mali yet düşürme teknikleri, menü satış fiyatının hesaplanmasın da fiyatlandırma yöntemleri ele alınmış, kâr planlaması ve başabaş noktasının hesaplanması ile kârlılığı arttırmanın yolları incelenmiştir. Uygulamayı oluşturan son bölümde ise; ülkemizde I turizm hareketlerinin yoğun olduğu değişik yörelerdeki rastgele belirlenen konaklama işletmelerinde uygulanan servis usulleri, farklı büyüklükteki işletmelerin gelir getiren ünitelerinin mukayesesi ve personel giderlerinin otel işletmelerindeki yeri ve analizi üzerinde çalışılmıştır.180 sayfatrinfo:eu-repo/semantics/openAccessKar analiziProfit analysisKonaklama işletmeleriOccommodation enterprisesKonaklama işletmeleriOccommodation enterprisesMaliyet analiziCost analysisMenü planlamaMenu planningYiyecek içecek tesisleriFood and beverage facilitiesKonaklama sektöründeki yiyecek-içecek işletmelerinin optimum maliyet ve karlılık analiziOptimum cost and profitability analysis of food and beverage companies in the accommodation industrymasterThesis