2021-02-172021-02-171985Katkat, A.V. (1985). “Elmaların fizyolojik hastalıklar ve muhafazası ile ağaçların beslenmeleri arasındaki ilişkiler”. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 4(1), 77-83.2651-4044http://hdl.handle.net/11452/16401Meyve yetiştiricisi çeşitli ülkelerde bazı fizyolojik hastalıkların, meyve dokularının mineral yapısının bozulmasına bağlı olduğu ortaya konulmuştur. Ayrıca meyvenin dış etkilere ve fungal enfeksiyonlara karşı duyarlılığının mineral madde kapsamına bağlı olduğu kabul edilmektedir. Bitki ve meyve analizleri genellikle uygulanacak gübre miktar ve çeşidinin belirlenmesi ile meyvelerin depolanma olanaklarının geliştirilmesini sağlamaktadır. Bu nedenle son yıllarda meyve ağaçlarının mineral maddeler ile beslenmesi daha fazla önem kazanmıştır.Dans les différents pays producteurs de fruits, il est bien établi que certaines maladies physiologiques sont liées à des perturbations concernant la composition minerale des tissus du fruit. On reconnait également que la sensibilité du fruit à des agréssions externes et aux infections fungales sont sous la dépendance de sa composition minérale. Les analyses des plantes et des fruits, généralement doit permettre de fournir des indications sur le type et la quantité de fumure à appliquer ainsi que sur les possibilités de stockage des fruits. Pour cette raison, au cours des dernières années l'alimentation des arbres frutiérs par les matiéres mineraux sont gagnés plus d'importance.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessElmaFizyolojik hastalıklarMeyve yetiştiricisiMineralPommeMaladies physiologiquesProducteurs de fruitsMinerauxElmaların fizyolojik hastalıklar ve muhafazası ile ağaçların beslenmeleri arasındaki ilişkilerRelations entre la nutrition de l'arbre avec la conservation et les maladies physiologiques des pommesArticle778341