2021-02-032021-02-031996Sivritepe, N. ve Eriş, A. (1996). “Tuz stresi”. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 12(1), 209-222.2651-4044http://hdl.handle.net/11452/15918Tuz stresi, tarımda bitkisel üretimi sınırlandıran önemli bir faktördür. Tuzluluk ozmotik, toksik ve beslenme ile ilgili etkilerine bağlı olarak, bitkilerde büyüme ve gelişmenin engellenmesi, metabolik bozukluklar, nekrozlar, ürün ve kalite kayıpları gibi pek çok zararlanmaya sebep olmaktadır.Salt stress is a significant limiting factor to agricultural productivity. Salinity, related to its osmotic, nutritional and toxic effects, causes several damages such as growth inhibition, metabolic disturbances, necrosis, yield and quality losses in plants.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessTuz stresiTuzun etkisiTuz zararıNaClSalt stressSalt effectSalt injuryTuz stresiSalt stressArticle209222121