2020-01-072020-01-072013-11-08Özcan, T. ve Altun, B. (2013). "Süt ürünlerinde probiyotik bakterilerin mikroenkapsülasyonu I: Enkapsülasyon teknikleri". Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 27(2), 93-104.2651-4044https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/154197http://hdl.handle.net/11452/5347Mikroenkapsülasyon (ME), probiyotik mikroorganizmalarda uygulama alanı bulunan bir immobilizasyon tekniğidir. Yönteme göre probiyotik hücreler polimer adı verilen matrikslerin içerisine hapsedilmektedir. Bu sayede koruyucu bir polimer tarafından sarılan mikroorganizma yüksek asitlik, safra tuzu ve bakteriyofajın olumsuz etkilerinden korunmakta; hücrenin canlılığı artmaktadır. Bu derlemede süt ürünlerinde probiyotik bakterilerin enkapsülasyonunda uygulanan yöntemler anlatılmaktadır.Microencapsulation is an immobilization technique and its application which is used for probiotic micro-organisms. According to this method encapsulation is a process to entrap a substance in matrix is called polymer. In this way, the coated microorganism by a protective polymer is preserved from low acidity, bile salt, adverse effects of bacteriophage and increased viability of cell. The present article reviews the application of microencapsulation techniques for probiotic bacteria in dairy products.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessProbiyotikMikroenkapsülasyonSüt ürünleriProbioticMicroencapsulationDairy productsSüt ürünlerinde probiyotik bakterilerin mikroenkapsülasyonu I: Enkapsülasyon teknikleriMicroencapsulation of probiotic bacteria in dairy products I: Encapsulation techniquesArticle93104272