2021-01-252021-01-251995Karabulut, A. ve Filya, İ. (1995). “Ruminantların beslenmesinde yağların kullanımı”. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 11(1), 303-311.2651-4044http://hdl.handle.net/11452/15527Karbonhidratların 2.5 katı enerji içeren yağlar yoğun enerji kaynaklarıdır. Yağlar ruminant rasyonlarınm enerji değerlerini yükseltirler. Yapılan çalışmalar sonucunda, hayvanlarda enerji aliminin artmasıyla birlikte verimliliğin yükseldiği saptanmıştır. Ruminant rasyonlarına katılan yağlar sadece yüksek düzeyde enerji sağlamakla kalmayıp, rasyona katılan diğer yemlerin besin maddelerinin emilimini artırarak bu yemlerdeki brüt enerjinin daha fazla kısmının metabolik enerjiye dönüşmesini sağlarlar.The energy content of fats are 2.5 times more than carbohydrates, so they are intensive energy sources. Fats increase the energy value of the ruminant rations. The studies showed that productivity of these animals increased with the higher energy intake. Fats added to the ruminant rations not only provide high energy level, but also ensure conversion of the excess gross energy of feeds to metabolizable energy, by increasing the absorption of the nutrients of other feeds of the ration.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessYağlarKorunmuş yağlarRuminantların beslenmesiFatsProtected fatsRuminants nutritionRuminantların beslenmesinde yağların kullanımıUsing fats at ruminant nutritionArticle303311111