2021-03-152023-03-302021-03-152023-03-301987Ceylan, S. ve Sonal, S. (1987). ''Marmara denizinde avlanan bazı balık türlerindeki cıva kalıntı düzeyleri''. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 5-6(1-2-3), 237-242.http://hdl.handle.net/11452/31946Mercurial residue levels were determined in total of 48 fish samples of 5 species obtained from Gemlik Bay and Kapıdağ Coast in Marmara Sea. It was concluded from the results that the mean total mercury residue concentrations found in the samples are lover than the tolerance limits approved by many countries and can not creat nutritional risk in relation to the human health.Marmara Denizinde Gemlik Körfezi ve Kapıdağ Yarımadası kesimlerinde avlanan beş türden toplam 48 balık numunesinde total civa kalıntı düzeyleri belirlendi. Bulunan ortalama civa derişimlerinin, birçok ülkenin kabul ettiği tolerans limitlerinden düşük olduğu ve insan sağlığı yönünden beslenme yoluyla sakıncalı bir durum bulunmadığı kanısına varıldı.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessMercury residuesFishMarmara SeaCıva kalıntılarıBalıkMarmara deniziMarmara denizinde avlanan bazı balık türlerindeki cıva kalıntı düzeyleriResidue levels of mercury in some fish species obtained from marmara seaArticle2372425-61-2-3