2023-03-302023-03-301996Erdost, H. (1996). "Toksik ya da olmayan dozlarda tüketilen kırmızı acı bibere bağlı olarak organizmada meydana gelen degişiklikler". Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 15(1-2-3), 245-253.1301-3173http://hdl.handle.net/11452/32031Kırmızı acı biber sofralannuzda oldukça çok kullarulan bir baharattır. Hemen hemen her sofrada tuz ve karabiberin yanmda yerini almıştır. Ülkemizde ozellikle Güneydogu Anadolu bolgesinde yemeklere lezzet vermek, çeşni yaratmak ve iştah açmak üzere tüketilen bir baharattrr. Act olmasının yanında bünyesinde bulundurdugu renkli maddeler (caratinoidler) nedeniyle kattldiklart besinlere kendi rengini vermektedir. Kırmızı acı biber komşu Arap ülkelerinde, Hindistan'da, Pakistan'da, Mısır, Libya, Meksika gibi ülkelerin yemeklerinde de oldukça onemli bir yere sahiptir. İçine kattıkları gıda maddelerinin korunmasında buzdolabına gereksinim olmadan etkili oldugundan tropikal iklim insanlan için oldukça degerli bir bitkidirtrinfo:eu-repo/semantics/openAccessToksit kırmızı acıbiberToksit olmayan kırmızı acıbiberToksik ya da olmayan dozlarda tüketilen kırmızı acı bibere bağlı olarak organizmada meydana gelen değişikliklerArticle245253151-2-3