2020-11-132020-11-132009-01-06Tunçdöken, F. (2009). “Zeytinbağı (Tirilye)’nin renkli yemek mirası”. Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi, 10(16), 159-166.1302-2423https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/214464http://hdl.handle.net/11452/13849Cumhuriyet öncesi Tirilye’si, nüfusunun önemli kısmı Rumlardan oluşan, ekonomik yaşantısı çok hareketli bir bucaktı. Hıristiyan, Rum ve Müslüman Türk halkları uzun zamandır birlikte yaşamaktaydı. Balkan savaşı sonrasında bölgeye gelen Müslüman topluluklar ve ardından Türk Yunan zorunlu göç anlaşması sonucu anavatanlarına dönen göçmenler Tirilye’nin sosyal yapısında önemli değişikliklere neden oldu. Araştırmada, uzun yıllar bir arada yaşayarak kültür alış verişi yapmış olan yöre halkının bugün yaşamakta olan cemiyet yemekleri kültürü aktarılmaktadır.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessTirilyeZeytinbağıCemiyet yemekleriGöçCommunity foodsImmigrationZeytinbağı (Tirilye)’nin renkli yemek mirasıThe colorful food heritage of Zeytinbağı (Tirilye)Article1591661016