Browsing by Author Şahan, Yasemin

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 1 to 20 of 20
Issue DateTitleAuthor(s)
2021-07-05Aromalandırılmış organik sızma zeytinyağlarının antioksidan özelliklerinin, uçucu bileşenlerinin ve organoleptik özelliklerinin belirlenmesiŞahan, Yasemin; Gülkun, Günnur; Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.; 0000-0002-0227-7295
2021-07-06Badem ve fındıktaki alerjen peptidlerin proteomiks tekniği kullanılarak tespiti ve ısıl işlem sonrası alerjenlerin stabilitesinin araştırılmasıŞahan, Yasemin; Güzelsoy, Nurcan Ayşar; Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.; 0000-0002-6843-6076
2016-12-26Bazı et türlerinde polisiklik aromatik hidrokarbon oluşumuna farklı pişirme yöntemlerinin etkisiŞahan, Yasemin; Aydın, Ömer Şerif; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2020-07-20Bazı frenk üzümü çeşitlerinin kimyasal kompozisyonunun belirlenmesi ve gıda sanayiinde kullanılabilirliğinin araştırılmasıŞahan, Yasemin; Karaağaç, Hacer Ekşi; Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.; 0000-0003-0866-2212
2018-04-04Bebek ek gıdalarının antioksidan kapasitelerinin ve biyoalınabilirliklerinin belirlenmesiŞahan, Yasemin; Konak, Merve; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2012-05-21Cnicus benedictus'un besleyici ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesiŞahan, Yasemin; Dülger, Dilek; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2017-12-01Comparison of some phenolic compounds of organic and conventional extra-virgin olive oilÇelik, Güler; Doğangün, Esra; Uludağ Üniversitesi/Mühendislik Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü.; Şahan, Yasemin
2020-11-02Derin yağda kızatma işleminde proses kirleticilerinin belirlenmesiŞahan, Yasemin; Çelik, Güler; Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.; 0000-0001-8112-4096
2011-10-10Diyet lifin özellikleri ve sağlık üzerindeki etkileriUludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü.; Dülger, Dilek; Şahan, Yasemin
2019-07-23Farklı turp (Raphanus sativus L.) tiplerinin antioksidan kapasite ve biyoalınabilirliklerinin belirlenmesiŞahan, Yasemin; Sabuncu, Merve; Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2020-01-23Farklı ülkelerde yetiştirilen kahve çekirdeklerinin antioksidan özelliklerinin ve biyoalınabilirliklerinin belirlenmesiŞahan, Yasemin; Aroufai, İdriss Amit; Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.; 0000-0001-7011-0203; 0000-0003-3457-151X
2020-01-09Farklı üretim teknikleri ile üretilen domates sularının bazı kimyasal ve antioksidan özelliklerinin raf ömrü boyunca karşılaştırılmasıŞahan, Yasemin; Yıldız, Hatice; Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.; 0000-0001-5703-8489; 0000-0003-3457-151X
2004-12-06Gemlik çeşidi siyah zeytinlerin bazı ağır metal içeriklerinin saptanmasıBaşoğlu, Fikri; Şahan, Yasemin; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2007ICP-MS analysis of a series of metals (Namely: Mg, Cr, Co, Ni, Fe, Cu, Zn, Sn, Cd and Pb) in black and green olive samples from Bursa, TurkeyUludağ Üniversitesi/Fen Edebiyat Fakültesi/Kimya Bölümü.; Uludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü.; Şahan, Yasemin; Başoğlu, Fikri; Gücer, Şeref; ABE-6748-2020; 25629856600; 25629293100; 36849130600
2020-01-23Myrtus communis l. meyvesinin bazı kimyasal ve antioksidatif özelliklerinin belirlenmesiŞahan, Yasemin; Yılmaz, Sinem; Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.; 0000-0001-7709-8227; 0000-0003-3457-151X
2019-03-22Rumex acetosella L’nin biyoalınabilir antioksidan özelliklerinin belirlenmesiKonak, Merve; Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.; Bursa Uludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü.; 0000-0001-8771-0643; 0000-0003-3457-251X; Sabuncu, Merve; Şahan, Yasemin
2015-07-28Sağlıklı bir atıştırmalık: Enerjisi azaltılmış kraker üretimiŞahan, Yasemin; Altıner, Dilek Dülger; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2015-04-10A sectoral analysis of businesses operating in food industry in Bursa, TurkeyUludağ Üniversitesi/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Ekonometri Bölümü.; Uludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü.; Uludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Bahçe Bitkileri Bölümü.; Uludağ Üniversitesi/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/İstatistik Bölümü.; Gürsakal, Sevda; Şahan, Yasemin; İpek, Ahmet; Bayram, Nuran
2002Süt işletmelerine önerilen bazı ticari deterjanların kullanım olanaklarının araştırılmasıUludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü.; Korukluoğlu, Mihriban; Şahan, Yasemin; Yiğit, Aycan; Başoğlu, Fikri
2017-06-14Yenilebilir yabani bitki Gundelia tournefortii’nin antioksidan özelliklerinin belirlenmesiKonak, Merve; Uludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü.; Ateş, Merve; Şahan, Yasemin