Browsing by Author Özcan, Tülay

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 1 to 20 of 47  next >
Issue DateTitleAuthor(s)
2019-09-23Akasya gamı ve pektin ilavesinin siyah havuç katkılı probiyotik yoğurtların fonksiyonel ve teknolojik özelliklerine etkisinin araştırılmasıÖzcan, Tülay; Mutlu, Saliha Karaman; Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.; 0000-0003-2702-4793
2019-08-05Beyaz peynirde enstrümental tekstür ve duyusal analizler arasındaki korelasyonun değerlendirilmesi üzerine bir araştırmaÖzcan, Tülay; Baysal, Serap; Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.; 0000-0002-0223-3807
2016-08-05Bifidojenik faktör olarak laktoz türevlerinin önemiUludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü.; Ersan, Lütfiye Yılmaz; Özcan, Tülay; Bayizit, Arzu Akpınar; Delikanlı, Berrak
2014-02-10Bitkisel protein katkılı yağsız fermente süt içeceğinin özelliklerinin belirlenmesiÖzcan, Tülay; Başçam, Zeynep Akın; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2015-12-22Biyolojik detoksifikasyon ve probiyotiklerUludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü.; Omak, Gizem; Özcan, Tülay; Ersan, Lütfiye Yılmaz
1994-09-15Bursa ili merkezinde açıkta satılan meyveli dondurmaların kimyasal ve mikrobiyolojik nitelikleri üzerine araştırmaKurdal, Ekrem; Özcan, Tülay; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı.
2010Determination of boza's organic acid composition as it is affected by raw material and fermentationUludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü.; 0000-0002-8482-5055; Akpınar, Arzu Bayizit; Yılmaz, Lütfiye Ersan; Özcan, Tülay; AAG-8219-2021; AAF-3213-2020; AAG-8194-2021; 12545580300; 35750795400; 25926089700
2012Determination of free amino acids in whole-fat Turkish white brined cheese produced by animal and microbial milk-clotting enzymes with and without the addition of starter cultureEren-Vapur, Ufuk; Uludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü.; 0000-0002-0223-3807; Özcan, Tülay; AAG-8194-2021; 25926089700
2010-08Determination of minerals in kefir by inductively coupled plasma-optical emission spectrometer (ICP-OES)Uludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü.; Özcan, Tülay; AAG-8194-2021; 25926089700
2011Effect of dehydration on several physico-chemical properties and the antioxidant activity of leeks (Allium porrum L.)Uludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Bahçe Bitkileri Bölümü.; Uludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği.; 0000-0002-8482-5055; Özgür, Mehmet; Akpınar, Arzu Bayizit; Özcan, Tülay; Yılmaz, Lütfiye Erşan; AAH-4336-2021; AAG-8219-2021; AAG-8194-2021; AAF-3213-2020; 36835218100; 12545580300; 25926089700; 35750795400
2011-11Effect of increasing the colloidal calcium phosphate of milk on the texture and microstructure of yogurtHorne, David S.; Uludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü.; Özcan, Tülay; Lucey, John A.; AAG-8194-2021; 25926089700
2008-12Effect of tetrasodium pyrophosphate on the physicochemical properties of yogurt gelsHorne, David; Uludağ Üniversitesi/Mühendislik Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü.; Özcan, Tülay; Lucey, John; AAG-8194-2021; 25926089700; 7103333007
2010-10Effects of edible film coatings on shelf-life of Mustafakemalpasa sweet, a cheese based dessertUludağ Üniversitesi/Karacabey Meslek Yüksekokulu/Gıda İşleme Bölümü.; Uludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü.; 0000-0002-5187-9380; 0000-0002-8482-5055; Güldaş, Metin; Akpınar, Arzu Bayizit; Özcan, Tülay; Yılmaz, Lütfiye Ersan; AAG-8194-2021; U-1332-2019; AAG-8219-2021; AAF-3213-2020; 35617778500; 12545580300; 25926089700; 35750795400
2012-11The effects of using a starter culture, lipase, and protease enzymes on ripening of Mihalic cheeseUludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü.; Özcan, Tülay; Kurdal, Ekrem; AAG-8194-2021; 25926089700; 55270225900
2010Farklı dumanlama tekniklerinin Füme Çerkez peynirinin özellikleri üzerine etkisiÖzcan, Tülay; Aydınol, Pınar; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2010-03-31Farklı starter kültür oranları ile hayvansal ve mikrobiyel kaynaklı peynir mayaları kullanılarak üretilen tam yağlı beyaz peynirlerin özelliklerinin belirlenmesiÖzcan, Tülay; Vapur, Ufuk Eren; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2011The formation of polycyclic hydrocarbons during smoking process of cheeseUludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü.; 0000-0002-8482-5055; 0000-0003-2225-7993; Özcan, Tülay; Akpınar, Arzu Bayizit; Irmak, Oya Şahin; Yılmaz, Lütfiye Ersan; AAG-8194-2021; AAG-8219-2021; O-4644-2019; AAF-3213-2020; 25926089700; 12545580300; 36562689900; 35750795400
2011-11-05Functional compounds and antioxidant properties of dried green and red peppersUludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı.; Uludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği.; 0000-0002-8482-5055; Özgür, Mehmet; Özcan, Tülay; Akpınar, Arzu Bayizit; Yılmaz, Lütfiye Ersan; AAH-4336-2021; AAF-3213-2020; AAG-8194-2021; AAG-8219-2021; 36835218100; 25926089700; 12545580300; 35750795400
2015-10-23Gıda işleme yöntemlerinin gıda alerjenitesi üzerine etkisiUludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü.; Özcan, Tülay; Delikanlı, Berrak; Yıldız, Eda
2011-03-15Gıdaların tekstürel özelliklerinin geliştirilmesinde peynir altı suyu protein katkılarının fonksiyonel etkileriUludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü.; Özcan, Tülay; Delikanlı, Berrak