Uludağ Üniversitesi Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi arazisinin drenaj sorunları ve çözüm yolları üzerinde bir inceleme

Loading...
Thumbnail Image

Date

1990-08

Authors

Değirmenci, Hasan

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu çalışma ile Uludağ Üniversitesi Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi arazisinin drenaj sorunları belirlenmeye çalışılmıştır. İnceleme alanında karşılaşılan sorunlar, düşen yağış miktarının fazlalığı, toprak geçirgenliğinin çok düşük olması, dere ve doğal hendeklerin yeterli kapasitede bulunmamasıdır. Bu durum, alanın düz ve düze yakın bölgelerinde drenaj yetersizliğine neden olmaktadır. Çalışmada karşılaşılan sorunların çözümü için önerilerde bulunulmuş, yüzey drenaj kanal kapasiteleri hesaplanmış ve kanal kesitleri çıkarılmıştır.
In this study, the drainage problems of University of Uludağ, Agricultural Research and Practice Centre field were determined. The main problems encountered in the study area were high amount of rainfall, low permeability in soil and inadequate capacity of streamlet and natural ditches. These problematic conditions causes inadequate drainage in flat and semi-flat areas. areas In this study, proposals were introduced for the solution of these problems and surface drainage capacities were calculated and canal sections were designed.

Description

Keywords

Surface drainage, Topographic research, Surface flows, Water table, Hydrologic research, Hydraulic permeability, Yüzey drenaj, Boşaltma ağzı, Yüzey akış, Taban suyu, Hidrolik geçirgenlik, Hidrolojik etüd, Topoğrafik etüd

Citation

Değirmenci, H. (1990). Uludağ Üniversitesi Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi arazisinin drenaj sorunları ve çözüm yolları üzerinde bir inceleme. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.