Over tümörleri ve endometrial karsinomlarda c-erbB-2 onkoproteinin immunohistokimyasal olarak değerlendirilmesi

Loading...
Thumbnail Image

Date

1996

Authors

Bayer, Sibel Altınok

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

İnsanlarda görülen çeşitli malign tümörlerde onkogen ve büyüme faktörlerinin overexpressioniarının tümörün prognozu ile ilişkisi gösterilmiştİr.C-erbB-2 onkoproteinin endometrium ve över karsinomalarında çeşitli yöntemlerle gösterilmiş, prognostik önemi vurgulanmıştır.Bu çalışmalardan yola çıkarak Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi arşivinde bulunanan 103 över tümörü, 31 endometrial karsinoma olgusunda c-erbB-2 onkoproteini immunohistokimyasal olarak araştırıldı.C-erbB-2 onkoproteini ile immunohistokimyasal boyanma sonuçlarını tümörlerin tipleri, histopatolojik özellikleri ile karşılaştırıldı.Bu konuda çalışan yazarların c-erB-2'nin overexpressionunun endometrium ve över kanserlerinde sağ kalım süresi göstericisi olarak prognostik değeri olduğu düşüncesine katılmaktayız. Yazarların "c-erbB-2 onkoproteinin dişi üreme sistemi kanserlerinde hastaların takib ve tedavilerinde prognostik işaretleyici olarak kabul edilmesi için daha ileri yöntemlerle, daha geniş sayıda hastayı kapsayan, uzun süreli çalışmalara ihtiyaç vardır" düşüncesini paylaşmaktayız.

Description

Keywords

Endometrial neoplasms, Endometrial neoplazmlar, Onkojen proteinleri, Oncogene proteins, Over neoplazmları, Ovarian neoplasms

Citation

Bayer, S. A. (1996). Over tümörleri ve endometrial karsinomlarda c-erbB-2 onkoproteinin immunohistokimyasal olarak değerlendirilmesi. Yayınlanmamış uzmanlık tezi. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi.