Otomotiv yan sanayiinde süreç hata türleri ve etkileri analizi ve bir uygulama

Loading...
Thumbnail Image

Date

2006

Authors

Koru, Ergün

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

İşletmelerin, sıkı rekabet ortamlarında varlıklarını sürdürebilme koşullarından en önemlisi “sıfır hata” hedefine ulaşmaktır. Bu da onları, hata önleme tekniklerini kullanmaya zorlamaktadır. Hataları müşteriye ulaşmadan önce belirleyip, ortadan kaldırarak kusursuzluğa ulaşmayı amaçlayan hata önleme tekniklerinin en önemlilerinden birisi Hata Türü ve Etki Analizi yöntemidir. Bu yöntemin son yıllarda oldukça geniş uygulama alanı bulmakta olduğu gözlenmektedir. Yöntemin uygulama alanlarının hızla artmasının en önemli nedeni, diğer teknikler gibi sadece hatayı ortaya çıkarmakla yetinmemesi, hataların ortaya çıkmasını önleyecek önlemlere de yer veriyor olmasıdır. Bu çalışmanın amacı, hata türü etki analizi yönteminin yararları, uygulamada karşılaşılan zorlukları, uygulama alanları ve otomotiv sektöründeki uygulamalarının incelenmesidir.
For all companies must reach to their real target "0 Failure" to be continued their existence.Because of this reason, all companies must apply Failure Preventive Methods. There are many Failure Preventive Methods to define and prevent the failures before the failures occur incustomer's company. One of the most important Failure Preventive Methods is Failure ModeEffecet Analysis (F.M.E.A.). This method (F.M.E.A.) is being applied in many differentareas these years. Because, this method doesn't only find the failures, also it contains thepreventive actions.The aim of this thesis, to investigate the advantages and disadvantages of the F.M.E.A. , todefine the application areas (especially in automotive sector) of the F.M.E.A.

Description

Keywords

Otomotiv, Automative, İşletme, Business administration

Citation

Koru, E. (2006). Otomotiv yan sanayiinde süreç hata türleri ve etkileri analizi ve bir uygulama. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.