Nesneye yönelik düşük düzeyde bilgisayarla görme

Loading...
Thumbnail Image

Date

1994-09-08

Authors

Avcıbaş, İsmail

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

İmge işleme ve düşük düzeyde bilgisayar görme amaçlı, nesneye yönelik bir bilgisayar kullanıcı etkileşim sistemi geliştirilmiştir. Bu amaçla geliştirilen yazılım, imge işleme fonksiyonlarını ve kullanıcı ile bilgisayar arasında dostça etkileşim elemanlarını içermektedir. Kullanıcı ile bilgisayar arasında dostça etkileşimi sağlamak için Borland C++ Object Windows Library (OWL) sınıflan kullanılarak grafik arayüzü gerçeldeştirilmiştir. İmge işleme işlemleri için grafik arayüzünden bağımsız sınıflar tanımlanmış ve bu sınıflardan düşük düzeyde bilgisayarla görmenin sıradüzensel yapışma uygun yeni sınıflar türetilmiştir. Geliştirilen ortamda grafik arayüzü ve imge işlemleri için birbirlerinden bağımsız sınıflar kullanıldığından, ortamın başka bir grafik arayüz ortamına taşınması mümkündür.
An object oriented user interface is developed for interacting with image processing and low level computer vision. The software prepared for this purpose includes image processing and low level computer vision functions as well as user friendly interaction tools. Borland C++ Object Windows Library (OWL) classes are used to provide a user friendly environment. Classes are defined for image processing and new classes are hierarchically derived for the purpose of low level computer vision. The independancy of the classes for graphical user interface and image processing makes the portability of the environment possible.

Description

Keywords

İmge işleme, Nesneye yönelik programlama, Düşük düzeyde bilgisayarla görme, Image processing, Object oriented approach, Low level computer vision

Citation

Avcıbaş, İ. (1994). Nesneye yönelik düşük düzeyde bilgisayarla görme. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.