CPM ve PERT teknikleriyle proje planlama ve bir işletmede uygulanması

Loading...
Thumbnail Image

Date

2006

Authors

Sarıca, İbrahim

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu çalışmada, büyük ölçekli projelerin, belirlenmiş bir zaman periyodu içerisinde, mevcut kaynakları kullanarak, optimum maliyetlerle tamamlanması ve proje için belirlenen hedeflerin gerçekleştirilebilmesi açısından Planlama, Programlama ve Kontrol safhalarının analizi ele alınmıştır. Proje yönetiminin en önemli üç aşaması olan Planlama, Programlama ve Kontrol safhaları CPM ve PERT teknikleri ışığında incelenmiş ve ülkemizde uygulamasına ender rastlanan bir inşaat projesinin analizi, PERT tekniği kullanılarak gerçekleştirilmiştir.
In this study, planning, programming and control problems are taken into account to complete the great projects with acceptable costs, inadequate source and to get the targets efficiently in a definite time period. Planning, programming and control phases of project management are analyzed by means of CPM and PERT techniques and a case study related with construction industry is presented.

Description

Keywords

CPM, Şebeke analizleri, Proje planlama, PERT, Project management, Network analyze, Crashing PERT

Citation

Sarıca, İ. (2006). CPM ve PERT teknikleriyle proje planlama ve bir işletmede uygulanması. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.