Pamuklu RL-single jersey yuvarlak örme kumaşların fiziksel ve mekaniksel özelliklerinin incelenmesi

Loading...
Thumbnail Image

Date

1995

Authors

Yıldırım, Kenan

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu çalışmada, RL-suprem, RL-lacost, RL-astarü ve RL-pelüşlü örgülerin, kalınlıkları, Hava geçirgenlikleri, su geçirgenlikleri, kopma, patlama, yırtılma ve abrasyon mukavemetleri, pillinglcşme seviyeleri ve eğilme rijitlikleri araştırılmıştır. İlk bölümde,çalışmanm amacı ve kapsamı verilmiştir. İkinci bölümde, konuyla ilgili yapılan kaynak araştırması özet halinde verilmiştir. Üçüncü bölümde, öncelikle kullanılan örme makinaları, test araç ve gereçleri ile kumaşların özellikleri verilmiştir. Sonra bu çalışmada kullanılan yöntemler açıklanmıştır. Dördüncü bölümde, bulgular verilmiştir. Beşinci bölümde, bulgulardan yararlanarak bu kumaşların özellikleri karşılaştırılarak istatistiki sonuçları verilmiştir.
In this study, It is researched, the thickness, water and air pemniability, breaking, bursting, tearing and abrassion. resistance, pilling levels and bending streinght of RL- Suprern, liL-Lacost, RL-Lamineted and of RL-Plush knits.. In tlic first chapter, the aim of study and It's contents arc given. In the second cliaplcr, tlic source research related to subject is given as summery. In the third chapter, knitting machines, testing equipments and properties of knits are given and then the metods used in this study are presented. In the forth chapter, the results of experiment are given. In the flft.li chapter, the statistical results and comparing properties knits are given '03' using the results of experiment

Description

Keywords

Fiziksel özellikler, Physical properties, Kumaşlar, Fabrics, Mekanik özellikler, Mechanical properties

Citation

Yıldırım, K. (1995). Pamuklu RL-single jersey yuvarlak örme kumaşların fiziksel ve mekaniksel özelliklerinin incelenmesi. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.